כשהחום בחוץ מעייף וכל ארוחה מסתיימת בצורך בתנומה, נראה כי הגוף מאותת בבירור לעבור לתזונת קיץ.
רובנו מרגישים את זה מעצמנו, מבלי שה"מומחים" יגידו לנו. החום בחוץ מעייף, אפילו מתיש, ואחרי שאנחנו אוכלים אנחנו מרגישים כבדים, לאים. מאכלי החורף, האוכל העתיר שומן, הבשרים הכבדים, האוכל המחמם והמנחם, אינם מתאימים למזג האוויר הנוכחי. אם לאחר האוכל אתם מרגישים כבדים, איטיים, או שאתם פשוט חייבים לשכב ולעצום עיניים, נראה כי הגוף שלכם מאותת בברור לעבור לתזונת קיץ.
אל תאכלו רק כי זו שעת הארוחה או מכיוון שאתם רגילים לאכול את האוכל הזה, בשעה הזו. הרבה פעמים החום מדכא את התיאבון, ואנחנו, מתוך הרגל, בכל זאת אוכלים. תעצרו, תחשבו. האם אתם רעבים? מה אתם רוצים לאכול? מה ייתן לכם הרגשה טובה? מה יאפשר לכם להמשיך את היום, מלאי אנרגיה? נסו לענות על צורכי הגוף.
שפע פירות הקיץ והירקות הטריים העונתיים מושלמים. הם מלאי בריאות, נוגדי חימצון, ויטמינים ומינרלים, הם משביעים ומזינים. שלבו אותם כחלק מכל ארוחה, איכלו אותם טריים, מאודים, אפויים ומוקפצים, בתוך שייקים או כנישנושים. את הפירות מומלץ להגביל ל 2-3 מנות פרי ביום אך את הירקות ניתן לאכול כמה שרוצים, מתי שרוצים.
אוכל קיצי אמור להיות קליל יותר ממאכלי החורף. מרקי קיץ קרירים במקום קדירות החורף, מאכלים המבוססים על יוגורט במקום שמנת, קטניות במקום בשרים, הם דוגמאות להמרות שניתן לעשות למאכלים על מנת להפוך אותם לקלילים, מרעננים ובריאים יותר.
יתרון נוסף? מחקרים מראים כי כאשר מתחילים ארוחה עם קערת מרק, כמות הקלוריות אותן אנו צורכים באותה הארוחה יורדת משמעותית.
הקפיאו יוגורט ופירות לקבלת ארטיקים בריאים שיצננו אתכם כשחם בחוץ. בננות קפואות הן בסיס נפלא לשייקים קרירים, ענבים ופירות יער קפואים הם נשנוש נפלא ותחליף בריא לקרח במשקאות שלכם.
כמובן לשתות מים, וכמה שיותר. אבל גם תה קר (אמיתי, שמכינים בבית), לימונדה ומיצי פירות טבעיים יכולים להיות מרווים ומרעננים. הוסיפו ג'ינג'ר או נענע למשקה לקבלת עוד בריאות במשקה.
שימו לב! המשקאות הקנויים מחביאים בתוכם כמות גדולה של סוכר, אז הישמרו.
נענע, פטרוזיליה, כוסברה ושאר העלים הירוקים סופחים את הנוזלים בגוף ומוציאים אותם דרך השתן. במיוחד בקיץ, כשהרגליים והידיים מתנפחות מהחום ומהלחות, שלבו את העלים כחלק מתזונתכם היומית - במשקאות, בסלטים ואפילו סתם כך.
לנענע יתרון נוסף של קירור הגוף ומתן תחושת רעננות.
סוכר לבן ופחמימות ריקות מכבידים ומעייפים. החליפו את אלה במוצרים העשויים מחיטה מלאה ותרגישו מיד איך רמות האנרגיה שלכם עולות.
מלח סופח נוזלים וגורם לתחושת נפיחות. הפחיתו את צריכת המלח במזונכם ובחרו מזונות דלי נתרן.
בישראל נטייה לאכול את הארוחה הגדולה של היום בצהריים. בקיץ מומלץ להמיר את ארוחת הצהריים המבושלת, החמה, בארוחה קלילה יותר, ולדחות את הארוחה הגדולה לשעות הקרירות יותר של היום
בחורף אנחנו משתמשים בכמויות רבות של שמן, ונהנים ממאכלים מטוגנים. בקיץ העדיפו שיטות בישול עדינות יותר - צלייה, אפייה, הקפצה או אידוי הם מושלמים כשחם בחוץ.
גם בקיץ, גם כשחם, פעילות גופנית חיונית לבריאות. בקיץ מומלץ לעשות כושר בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב. שימו לב - אם אתם בחוץ, בשמש, דאגו לקרם הגנה וללבוש ארוך ומגן, וכמובן לשתות הרבה!
קשה לרזות לבד, בטח ובטח כשאנחנו בחוץ, בבריכה, בים, במסיבות וחגיגות קיציות אחרות. לחצו על הקישור למידע אודות סדנאות ירידה במשקל של לאומית, או למידע אודות השירות התזונתי בלאומית.
לאומית מאחלת לכם קיץ קליל, בריא ומזין!