4 תבלינים שעשויים לעזור ולהוריד את הסוכרים.
מחלת הסכרת הינה אחת המחלות הקטלניות בעולם. שם המחלה בלטינית הינו Diabetes Mellitus שפירושה "שתן מתוק" מכיוון שאחד המאפיינים של מחלת הסכרת הינו הופעת סוכר בשתן כתוצאה מרמות גבוהות של סוכר בדם.
סכרת מאופיינת קלינית ברמות גבוהות של גלוקוז (סוכר) בדם וכן בהפרעות במטבוליזים (חילוף חומרים) של פחמימות, חלבונים ושומנים. למעשה, קיים חסר באינסולין או פגם בפעילותו או תנגודת גבוהה של הרקמות אליו, כך שבעת עלייה ברמת הסוכר בדם, אין תגובה הולמת של הפרשת אינסולין. כתוצאה מכך מצטבר הגלוקוז בדם.
קיימים מספר סוגים של סכרת כשהעיקריים הינם סכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2:
גם תבלינים יכולים לסייע במחלת הסוכרת מסוג 2. תבלינים נמצאים בשימוש אלפי שנים ופרט לכך שהם משפרים את טעם האוכל הם ידועים בסגולות הרפואיות שלהם. תבלינים הינם טבעיים, אינם יקרים וקלים לשימוש. התבלינים הבאים מכילים פנולים (מרכיבים פעילים בצמחים) הידועים בפעילות האנטי דלקתית, אנטי חימצונית והגנה מפני סכרת ויכולים לסייע בבקרת רמות הגלוקוז בכך שהם מסייעים בספיגת הגלוקוז במעי, גורמים להשפעה על אינסולין בלבלב, מסייעים בהחדרת גלוקוז לתאים וכו'.
חשוב לציין כי השפעת התבלינים מותנית בכמות הנצרכת וכן בזמינות החומרים הפעילים שבהם ולכן קשה לקבוע את המינון אותו יש לצרוך על מנת לקבל את ההשפעה הרצויה. בדרך כלל מקובל לצרוך תבלינים בכמות קטנה לשפר טעמים, כזו המהווה חלק אינטגרלי מהצריכה התזונתית שלנו, אך קיים עדיין צורך במחקרים נוספים לבסס את השפעתם.
הוספת תבלינים לחיינו יכולה לשמש כדרך טעימה ובריאה לשמור על גוף בריא, זאת בנוסף לתפריט מגוון ומאוזן.
מיצוי של ציפורן נמצא כמשפר פעילות אינסולין, מוריד את רמות הגלוקוז בדם וכן משפר את רמות הכולסטרול וטריגליצרידים בחולים עם סוכרת מסוג 2. התבלין העשוי מכפתורי פרחים מיובשים של עץ תבלין טרופי ירוק עד. הניצנים משווקים בשלמותם או טחונים ומשמשים לתיבול דברי מאפה, ממרחים ועוד.
החומר הפעיל מצמח הכורכומה, המעניק לתבשילים את צבעם הצהוב. הכורכומין נמצא כמוריד את הסיכון לחלות בסכרת באנשים עם טרום סכרת. הוא מוריד את ערכי הסוכר וכן את רמות ההמוגלובין המסוכרר (משקף את רמות הסוכר הממוצעת במשך 2-3 חודשים). בנוסף, נמצא שיש לו השפעה סינרגיסטית עם תרופה הניתנת לחולי סכרת - מטפורמין. מומלץ להוסיף כורכום לתבשילים כגון ירקות ובשר. רצוי להמיס אותו עם שמן או לאכול אותו עם פלפל שחור על מנת לאפשר זמינות טובה יותר של החומרים הפעילים.
מסייע בשחרור אינסולין והגברת רגישותו ובכך עוזר להכנסת גלוקוז לתאים. בנוסף, הוא משפר את פרופיל שומני הדם. במטבח ההודי משמש לתיבול כמעט של כל מאכל, וניתן להשתמש בצורות שונות: טרי, מיובש או טחון.
מחקרים קליניים מראים שהוא מסייע בהורדת רמות הגלוקוז והשומנים בדם וכן לתגובה טובה יותר של תאי הגוף לאינסולין. קינמון מצוי כמעט בכל בית והוא משמש לתיבול קינוחים, עוגות ומאכלי בשר. בנוסף, לקינמון יש טעם מתקתק והוא יכול להוות תחליף חלקי לסוכר. ניתן להוסיפו לקפה, יוגורט ושיבולת שועל.