
מניעת הידבקות בסלמונלה
ניתן למצוא חיידקי סלמונלה במיני מזון רבים, לרבות ירקות, ביצים, עוף, פירות ומאכלים מעובדים. המאכלים הנגועים לרוב נראים ומריחים כרגיל.
התנהלות בטוחה סביב אוכל והקפדה על היגיינה טובה, מסייעות בהפחתת הסיכוי להידבק:
- בעלי חיים עלולים להעביר סלמונלה לבני אדם. שטפו ידיים היטב אחרי מגע עם בעלי חיים ולאחר ניקוי צואה של בעלי חיים.
- הקפידו על שטיפת ידיים אחרי השימוש בשירותים, החלפת חיתול או סיוע לאדם אחר בשירותים, עם דגש מיוחד במקרה של שלשולים.
- הקפידו על שטיפת ידיים לפני כל התעסקות עם אוכל – הכנתו או אכילתו, ובמיוחד אוכל שאיננו מבושל.
- הפרידו בין בשרים נאים וביצים לשאר המאכלים במקרר.
- הימנעו מאכילת ביצים נאות, או בשר ועוף שלא בושל כראוי.
- שטפו היטב פירות וירקות לפני אכילתם.
- הכינו בשר על משטחים נפרדים מהמשטחים עליהם אתם חותכים ירקות/אוכל שאינו מיועד לבישול. חטאו משטחים אלו אחרי השימוש.
- חיידקי הסלמונלה מתרבים במהירות גבוהה יותר בתנאי חום. הקפידו על אריזה של שאריות האוכל והחזרתם למקרר.
- עקבו אחרי הנחיות משרד הבריאות בנושא, והימנעו ממזונות שיש לגביהן הודעה של "ריקול" – הורדת המוצרים מהמדפים.
- שימו לב - אם אתם סובלים מתסמיני מעיים כגון שלשול או הקאות, הימנעו ככל הניתן מבישול והכנת אוכל עבור אחרים, והקפידו על שטיפת ידיים באופן תדיר.